GEZOND VOEDSEL VOOR IEDEREEN, OVERAL

duurzaam geproduceerd én antibiotica- en pesticdevrij

Visie

Momenteel zijn de meeste steden voor de aanvoer van verse groente, fruit en vis afhankelijk van producenten van buiten de stad.

Riverfood Farming wil hier verandering in brengen door op een duurzame, hoogwaardige manier groente, fruit en vis in de stad zelf te produceren.

Riverfood Farming heeft de volgende doelen gesteld:

  • Productie van groente, fruit en vis binnenin een pand in de stad met een oppervlakte van minimaal 800m2. .
  • De planten worden per soort in een eigen klimaatruimte gekweekt. Voor elke soort worden lichtintensiteit, lichtspectrum, temperatuur, watertoevoer en voedingsbehoefte zodanig aangepast dat de planten optimale leefomstandigheden hebben.
  • De vissen worden gekweekt in systemen die de natuurlijke omstandigheden zo goed mogelijk nabootsen. Het watersysteem is als een rivier met bijbehorende oeverplanten opgezet. De jaarlijkse natuurlijke temperatuurschommelingen en regenperioden worden nagebootst en om de vissen te laten jagen zijn er eilandjes waarop zij voedsel kunnen vinden.


Het pand wordt van zoveel mogelijk duurzame technieken voorzien. Zonnepanelen, windenergie, aardwarmte, zonneboilers, warmteterugwinning, het gebruik van regenwater en de afvalproducten zorgen voor een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk van het productieproces.

  • De producten worden met een zo klein mogelijke CO2 uitstoot geleverd. Doordat de klanten dichtbij in de stad zijn kan het transport met electrische voertuigen geleverd worden. Deze voertuigen worden door middel van zonne-energie bij Riverfood opgeladen.