RIVERFOOD

DUURZAME VOEDSELPRODUCTIE BIJ JOU IN DE STAD

Riverfood - laatste nieuws

Mei 2017

Feed

15-05-2017

Werken aan thuissystemen

Bij Riverfood wordt er gewerkt aan diverse aquaponicssystemen voor thuis. Zo kunnen binnenkort een aquarium ombouw, een 'saladekast' en een 'vierkante meter' gekocht worden. Ook de systeem modellen voor de...   Meer
April 2017

Feed

22-04-2017

Eerste aquaponics demonstratie systeem van Riverfood te zien in de Verpakkingsvrije Winkel in de Kopermolen te Leiden

Op woensdag 19 april plaatste wij ons eerste demonstratie systeempje buiten de deur! Op het Bizetpad werden de voorbereidingen getroffen. Daarna verhuisde het systeempje naar de Verpakkingsvrije Winkel in de...   Meer
November 2016

Met de sleutels van 100 m2 bedrijfsruimte, Bizetpad 1 2324 JP Leiden, net in handen kon Riverfood op 14 november met een schaalmodel de horecabezoekers informeren over het productieproces tijdens de netwerklunch in Corpus, georganiseerd door Stichting Duurzaam Uit Eten in Leiden en Omstreken en EKO. Menig horeca bedrijf had wel interesse voor de proeverij die Riverfood half 2017 hoopt te organiseren!

Juli 2016

Riverfood is geselecteerd om mee te doen met de Accenture Innovation Awards 2016!

Na hard werken lukte het om genomineerd te worden voor de Accenture Innovation Awards 2016 in de categorieën: Fair Food, Perfect Cities en Circular Economy!

Tot oktober 2016 kon publiek op Riverfood stemmen:


Juni 2016

Next Economy was op zoek naar entrepreneurs in Zuid-Holland, begin juni schreef Riverfood zich in voor de prijsvraag en werd uitgenodigd voor de tweede ronde!
Samen met de andere kandidaten werd Riverfood op 21 juni verwacht in Den Haag waar diverse coaches, in de vorm van speed-daten, meedachten over het bedrijfsplan en bruikbare feedback gaven. De Jongens van de Tekeningen maakten voor elke kandidaat een 'visual' van het bedrijfsplan waarna we gezamelijk een twee uur durende pitch-workshop genoten. De middag werd afgesloten met het geven van een pitch voor de jury. Het was een heel mooie en leerzame prijs!

Samen met de andere kandidaten werd Riverfood op 21 juni verwacht in Den Haag waar diverse coaches, in de vorm van speed-daten, meedachten over het bedrijfsplan en bruikbare feedback gaven. De Jongens van de Tekeningen maakten voor elke kandidaat een 'visual' van het bedrijfsplan waarna we gezamelijk een twee uur durende pitch-workshop genoten. De middag werd afgesloten met het geven van een pitch voor de jury. Het was een heel mooie en leerzame prijs!In het kader van het opstellen van de Gemeentelijke Duurzaamheidsagenda organiseerde Gemeente Leiderdorp op 14 juni een avond waarop bewoners bij diverse duurzame initiatieven informatie konden vergaren en mee konden denken over de invulling van de Gemeentelijke Duurzaamheidsagende middels verschillende workshops. Riverfood kreeg van Gemeente Leiderdorp de uitnodiging een informatiekraam in te richten. Dat deden we met veel plezier!


Mei 2016

Op zondag 29 mei richtte Riverfood een informatiekraam in op het kinderboerderijterrein van de Houtkamp in Leiderdorp, de 'Dag van het Park'. Vele bezoekers kwamen de kleine aquaponic systeempjes bewonderen en wilde graag meer weten over Riverfood.


Van 23 mei t/m 28 mei 2016 organiseerde Nederland het Start Up Fest Europe. In diverse steden stonden beginnende bedrijven in het zonnetje. Riverfood trad voor het eerst naar buiten en was op 25 en 26 mei aanwezig bij F&A Next in Wageningen. Daar werd Riverfood door  RTL Z Toekomstmakers geïnterviewd!