GEZOND VOEDSEL VOOR IEDEREEN, OVERAL

duurzaam geproduceerd én antibiotica- en pesticdevrij

Aquaponics Academy

De workshop zal ingaan op verschillende aspecten van aquaponics waaronder: de geschiedenis van aquaponics, de voordelen en toepassingen van aquaponics, de biologie en scheikunde die zich in het circulaire systeem afspeelt, de onderdelen waaruit het systeem is opgebouwd, verhoudingen tussen plant en vis, voorbeelden van verschillende systemen en meer.

Eenmaal vertrouwd met aquaponics is de volgende stap het bouwen van een systeem samen met de groep. Aan het einde heb je alles in huis om thuis zelf aan de slag te gaan!

De workshop wordt gegeven op een zaterdag. Het begint om 10 uur 's ochtends en eindigt om 5 uur 's middags. Koffie, thee, fris en versnaperingen zijn inbegrepen.


De cursussen zijn opgebouwd uit losse modules waarbij in 2 uur een deel over aquaponics wordt uitgelegd:

  • Cursus 1 - Inleiding tot aquaponics. Hier wordt vooral ingegaan op de geschiedenis van aquaponics, de voordelen en toepassingen van aquaponics, de aquaponicskringloop en welke systemen er tot nu toe al op de markt zijn.
  • Cursus 2 - Aquaponicssysteem opzetten. Hier wordt vooral ingegaan op de verschillende onderdelen binnen een aquaponicssysteem en de bouw van een eigen aquaponicssysteem.
  • Cursus 3 - Onderhoud van een aquaponicssysteem. Hier wordt vooral ingegaan op het opstarten van een systeem, de verhoudingen tussen plant en vis en hoe het systeem optimaal te onderhouden.

Het cursusmateriaal wordt achteraf digitaal toegestuurd. Koffie, thee, fris en versnaperingen zijn inbegrepen.Bij de Aquaponics Academy vinden we het belangrijk om iedereen een beetje te leren kennen, daarom is er voor zowel de cursus als de workshop een maximum van 10 personen per keer.